Sveip eller bruk pilene på programmet for å se begge dager. Landbrukets Økologikongress 2026 går av stabelen den 9 og 10 februar 2026, på Thon Hotel Oslo Airport. Du kan laste ned programmet til din egen enhet her.

Meld deg på her!

Program Landbrukets Økologikongress 9 -10 februar 2026

Thon Hotel Oslo Airport

  • Fellesprogram 9. februar

    Dag 1 på Landbrukets økokongress gir det store overblikket over økologisk landbruk i Norge. Etter kulturelt innslag og åpning ved landbruks- og matministeren følger innlegg om 10 %-målet, økolandbrukets rolle for beredskap og bærekraft og konkrete «spydspissbønder». Etter lunsj går vi dypere inn i ny humusmodell, jordbiologi og dei fire prinsippene for økologisk landbruk. Dagen rundes av med panelsamtale om hvordan vi snakker om økologisk landbruk – i næringa og ut mot forbrukerne – og festmiddag med god tid til prat.

  • Grovfôr og husdyr 10.februar

    I denne parallellsesjonen snakker vi om økologisk storfe- og saueproduksjon. Deltakere fra Finland, Sverige og Norge viser hvordan artsrik eng, godt grovfôr og målrettet beitebruk kan gi høyt avdrått og god dyrehelse uten importert soya og store proteintilskudd. Det blir fokus på kalve- og lammeoppdrett, sauefôring og hvordan vi kan forebygge innvollsparasitter uten å skade nyttige organismer i jorda.

  • Maten og markedet 10.februar

    Parallellsesjonen «Maten og markedet» handler om hele reisen fra bonde til middagsbord. Vi får fersk kunnskap om dagens norske økoforbruker, trender i produksjon og marked i 2025 og erfaringer fra bønder som lykkes i markedet – inkludert inspirasjon fra naboland. Etter lunsj dreier det seg om innholdet i intensjonsavtalene i økolandbruket, og hvordan det offentlige kjøper inn mat. Og helt konkrete råd til produsenter som vil levere til storkjøkken og offentlige anbud, før vi avslutter med oppsummering og spørsmål fra salen.

  • Åkerbruk 10.februar

    Parallellsesjonen “Åkerbruk” går i kjernen av hvordan vi kan produsere åkervekster med minst mulig eksterne innsatsfaktorer. Samt betydningen av vekstskifte for å takle ugras og andre skadegjørere. Vi får høre om samspill mellom jordlivet og plantene, og hvordan vi best mulig kan sørge for god nitrogenforsyning til kulturplantene med belgvekster. Mattilsynet kommer for å forklarer regleverk omkring kompost og kompostering . De ulike foredragene er nyttig for alle små og store produsenter av korn og radkultur. Avslutningsvis samler vi inn ønsker for veien videre. Der du kan komme med forslag til kurs, webinarer og andre aktiviteter

  • Frukt og bær 10.februar

    Parallellsesjonen «Frukt og bær» følger hele løpet fra omlegging til økologisk produksjon til muligheter i markedet. Første del handler om regelverk, tilsyn og tilgang på sortsmateriale for bringebær, jordbær, Ribes og frukt. Deretter går vi inn i plantevern med biologiske tiltak, rovmidd og andre økologiske strategier. Etter lunsj presenterer produsenter og rådgivere erfaringer fra økologisk bringebær, Ribes og epler – med både suksesser, utfordringer og blikk på framtidig volum og marked.

Meld deg på!